NS wil oude materialen duurzaam verwerken tot grondstof of nieuw product

NS wil oude materialen duurzaam verwerken tot grondstof of nieuw product

De Nederlandse Spoorwegen wil het gebruik van nieuwe grondstoffen zoveel mogelijk beperken en de grondstoffen die ze gebruiken zo lang mogelijk in de kringloop houden (circulair ondernemen).

Al het afval dat ze op stations, in treinen, op bedrijfslocaties en in kantoren produceren, verwerken ze zo veel mogelijk duurzaam tot grondstof. Wanneer treinen verouderen, knappen zij deze op of zorgen ze ervoor dat deze milieuvriendelijk worden gesloopt ontmanteld of in (onder)delen worden verkocht. Ook zoeken ze doorlopend nieuwe oplossingen om de hoeveelheid afval te verkleinen. Zo gebruikt de NS bijvoorbeeld het GFT-afval uit winkels als grondstof voor bio energie.

Voor de inkoop van producten, wordt kritisch gekeken naar de samenstelling van producten, de mogelijkheden tot hergebruik, maar ook de noodzakelijkheid ervan (zijn er duurzamere alternatieven?). Ook reizigers worden aangemoedigd tot het gebruik van bijvoorbeeld minder plastic of wegwerpbekers.

Om zoveel mogelijk afval te voorkomen wil NS materialen hergebruiken om zo van iets ouds iets nieuws te maken: upcycling. Inmiddels worden door creatieve ondernemers al producten van voormalig NS materiaal gemaakt. Op ns.nl/upcycle staat het hele assortiment en waar de producten te koop zijn.

Welke producten zijn waar te koop?

Vogelbroedkastjes, voederbakjes en decoratievogels van gele reisinformatieborden

Share with

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.